Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Investigadors de l'IVIA participen en la primera edició del Curs d'anàlisi bioinformàtica per al diagnòstic de patògens vegetals

Investigadors de l'IVIA participen en la primera edició del Curs d'anàlisi bioinformàtica per al diagnòstic de patògens vegetals

Durant els dies 20 de novembre, 1 i 11 de desembre, diversos investigadors del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA han participat en la primera edició del Curs d'Anàlisi Bioinformàtica per al Diagnòstic de Patògens Vegetals, promogut pel Grup Especialitzat en Detecció Diagnòstic i Identificació de la Societat Espanyola de Fitopatologia (GEDDI-SEF). El curs s'ha dut a terme en format en línia, al llarg de tres sessions, amb una duració total de 15 hores, i s'ha centrat en l'aplicació de la metodologia de seqüenciació de tipus Sanger, com a eina per al diagnòstic de patògens vegetals.

La idea de realitzar este curs va sorgir d'una enquesta, realitzada pel GEDDI, que va posar en relleu l'interés per una formació específica en l'àmbit de la seqüenciació clàssica. Al llarg de les tres sessions del curs, els participants es van familiaritzar amb el maneig de softwares bioinformàtics, l'obtenció de dades de seqüenciació, la realització d'acoblats de seqüències, l'ús de les principals bases de dades de seqüències i l'aplicació de protocols de diagnòstic elaborats per la European Plant Protection Organization (EPPO). Durant el curs es van impartir tres ponències magistrals centrades en l'aplicació de mètodes de seqüenciació de primera, segona i tercera generació en el diagnòstic de fongs, virus, viroids, fitoplasmes i bacteris, que van ser impartides per les Dres Ana Pérez Sierra i Ana Belén Ruiz García, per part de l'IVIA, i pel Dr. Irving Cancino de la Universitat de València. El curs va comptar també amb la participació dels Drs Antonio Olmos, Ester Marco-Noales, Silvia Barbé i Félix Morán, tots ells investigadors de l'IVIA, responsables i membres dels Laboratoris Nacionals de Referència de Virus de llenyoses i Bacteris fitopatògens.

Mostra del gran interés suscitat pel curs va ser l'assistència de 66 participants, procedents de 37 instituts d'investigació agrària o universitats, 25 laboratoris de sanitat vegetal i 5 empreses del sector privat.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter