Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Jornada “Últims resultats en la prevenció i lluita front a l’HLB i els seus vectors”

Jornada “Últims resultats en la prevenció i lluita front a l’HLB i els seus vectors”

El dimecres 22 de febrer, l'IVIA organitza la jornada “Últims resultats en la prevenció i lluita front a l’HLB i els seus vectors”, que tindrà lloc en la sala d'actes Eduardo Primo Millo a partir de les 10.00 hores i en la qual els nostres investigadors exposaran els resultats obtinguts en la lluita front a l’HLB.

La inauguració i presentació de l'esdeveniment seran a càrrec de Rodolfo Canet, director de l'IVIA; Maite Cháfer, directora general de Política Agrària Comuna (PAC), i Isaura Navarro, consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

A partir de les 10.30 hores serà el torn de les ponències. En primer lloc, el Prof. Alberto Urbaneja (Unitat d'Entomologia. Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia) exposarà quina és la situació actual de l´HLB i els seus vectors. A continuació, la Dra. Ester Marco (Unitat de Bacteriologia. Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia) abordarà l'estratègia de detecció dels bacteris associats a l’HLB.

L'ús dels patrons cítrics per a la prevenció i gestió de l’HLB serà el tema de la ponència de la Dra. María Ángeles Forner (Centre de Citricultura i Producció Vegetal). Seguidament, la Dra. Meritxell Pérez-Hedo (Unitat d'Entomologia. Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia) parlarà sobre la inducció de defenses en la gestió de l ‘HLB i els seus vectors.

El Dr. Alejandro Tena (Unitat d'Entomologia. Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia) exposarà sobre el control biològic clàssic de Trioza Eerytreae, més concretament, sobre la dispersió i eficàcia del parasitoide Tamaraxia dryi.

L'última ponència, centrada en les bases epidemiològiques dels programes de control de l’HLB, serà a càrrec del Dr. Antonio Vicent (Coordinador del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia).

L'esdeveniment finalitzarà amb un torn de preguntes i la clausura per part de Roger Llanes, secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter