L'IVIA estarà representat en la II Jornada de Fructicultura i postcollita a Extremadura - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Ves enrere L'IVIA estarà representat en la II Jornada de Fructicultura i postcollita a Extremadura
L'IVIA estarà representat en la II Jornada de Fructicultura i postcollita a Extremadura
Dimarts que ve 15 de març l'IVIA serà una de les institucions participants en la II Jornada de Fruticultura i postcollita a Extremadura, organitzada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Població i Territori de la Junta d'Extremadura i celebrada en el Palau de Congressos de Mèrida (Badajoz).
L'acte, inaugurat per la Consellera d'Agricultura, Begoña García, i el president de l'Associació de Fructicultors d'Extremadura (Afruex), Natalio Caballero, comptarà amb l'exposició de cinc ponències a càrrec de reconeguts investigadors i especialistes en la matèria provinents de la Universitat de Xile, la Universitat Politècnica de Madrid, la Universitat Miguel Hernández d'Orihuela i l'organització de productors frutícolas TROPS, a més de l'IVIA.
Per part de l'IVIA, el coordinador del Centre de Tecnologia postcollita (CTP), Prof. Lluís Palou, intervindrà amb la ponència ‘Recobriments comestibles antifúngics per al control en postcollita de la podridura marró de la fruita d'os’. En ella es descriuran les principals característiques d'aquesta important malaltia fúngica de postcollita, causada per espècies del gènere Monilinia i que afecta tant bresquilles i nectarines com a prunes i cireres, es descriuran les possibles alternatives al control químic amb fungicides convencionals en el marc d'una estratègia de control integrat no contaminant de malalties de postcollita (CINCEP), i es repassaran els principals resultats obtinguts en el CTP en el desenvolupament i avaluació de nous recobriments comestibles compostos formulats amb matrius d'hidrocoloide i lípid a les quals s'incorporen ingredients antifúngics com ara additius alimentaris, olis essencials o extractes de plantes (projecte Núm. 52201 cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional).