Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en una jornada cientificotècnica a Tunísia relacionada amb el projecte europeu StopMedWaste

L'IVIA participa en una jornada cientificotècnica a Tunísia relacionada amb el projecte europeu StopMedWaste

El passat dia 15 de juny de 2023 s'ha celebrat en las instal·lacions del National Institute of Agronomic Research of Tunis (INRAT) de la ciutat de Tunísia, en format presencial, una jornada cientificotècnica relacionada amb el projecte europeu StopMedWaste (programa PRIMA), del qual el CTP de l'IVIA forma part com ‘partner’ investigador espanyol, amb la Dra. María Bernardita Pérez-Gago com a investigadora principal. El Prof. Lluís Palou, coordinador del CTP i membre de l'equip investigador del projecte va participar en la jornada presentant la ponència “Novel antifungal edible coatings combined with modified atmosphere packaging to reduce pomegranate postharvest losses”.  

En aquesta jornada de disseminació de resultats del projecte, organitzada pel Dr. Mohamed Bechir Allagui (INRAT, Tunísia) i retransmesa per internet en temps real, van participar nombroses empreses tunisianes de l'àmbit de la postcollita de fruites i hortalisses interessades en la prolongació de la vida útil de la fruita, la reducció del desaprofitament alimentari i en les possibles alternatives als fungicides químics per al control de patògens de postcollita.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter