Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participarà en un seminari sobre les plagues i malalties que amenacen a la citricultura mediterrània

L'IVIA participarà en un seminari sobre les plagues i malalties que amenacen a la citricultura mediterrània

Plagues com el cotonet de Sud-àfrica o malalties fúngiques com la taca marró suposen cada vegada una amenaça major per a la citricultura mediterrània. No obstant això, l'atenció no es desvia tampoc de la que continua constituint la principal amenaça per als cítrics: l'HLB. Per això, l'IVIA participarà el pròxim 19 de maig en el webinar “Cítrics: problemes locals, amenaces globals” que abordarà aquestes plagues i malalties.

Alberto Urbaneja, del centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, participarà per a resumir els assoliments en la gestió de Trioza erytreae i Diaphorina citri, psíl·lids vectors de l'HLB. A més, també exposarà diferents línies d'investigació centrades en la gestió de la malaltia.

Per part seua, Antonio Vicent, coordinador del centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, abordarà el desenvolupament de malalties fúngiques com la taca marró (causada pel fong Alternaria), que afecta a determinades varietats de mandarina, o Botrytis cinerea, que indueix la caiguda dels fruits cítrics recentment quallats i també l'aparició d'alteracions en l'escorça.

El webinar, organitzat per Phytoma, es desarrollára el dijous 19 a partir de les 16:30h i per a accedir a la retransmissió en directe és necessari haver-se registrat prèviament.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter