Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA té una presència destacada en el Grup Especialitzat en Detecció, Diagnòstic i Identificació (GEDDI) de patògens de plantes de la SEF

L'IVIA té una presència destacada en el Grup Especialitzat en Detecció, Diagnòstic i Identificació (GEDDI) de patògens de plantes de la SEF

El grup GEDDI de la Societat Espanyola de Fitopatologia (SEF) es va crear en 2011 i actualment compta amb més de 120 socis. Entre els seus objectius estan l'organització de reunions, seminaris, etc. relacionades amb la detecció, el diagnòstic i la identificació de patògens vegetals, la participació en projectes d'investigació coordinats, la publicació de treballs científics i divulgatius, l'harmonització de tècniques de detecció i diagnòstic, suport a les labors d'acreditació i contribució a l'ús correcte del lèxic específic.

Enguany la reunió científica va tindre lloc del 17 al 19 d'octubre de 2023 a Huelva, organitzada pel Laboratori de Control Oficial Agroalimentari i Agroramader de Huelva i el Centre Regional de Diagnòstic de la Junta de Castella i Lleó. Un total de 61 participants dels diferents laboratoris de les diferents Comunitats Autònomes van assistir a la reunió.

L'IVIA va participar amb l'assistència de cinc persones del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia en representació del Laboratori de Referència de Bacteris Fitopatògens, el Laboratori de Referència de Virus en Plantes Llenyoses i la Unitat de Micología.

El programa va constar de huit sessions de presentacions científiques en els següents camps: bacteris i fitoplasmes (una sessió de sis ponències), virus i viroids (dues sessions de set ponències), nematodes (una sessió de cinc ponències), fongs i oomicets (tres sessions amb 14 ponències) i una sessió de temes generals com el tractament de mostres d'exportació, verificació de mètodes, els organismes regulats i els plans de contingència. Finalment, l'última part de la reunió es va dedicar a temes del grup GEDDI-SEF a càrrec del president José Luis Palomo on es va parlar sobre l'evolució i perspectives del grup.

L'IVIA va contribuir de forma destacada, participant en la moderació de tres sessions i contribuint amb cinc presentacions orals. La sessió de bacteris fitopatògens va tindre com una de les moderadores a Ester Marco i va incloure una presentació oral de Silvia Barbé. Una de les sessions de virus i viroides va tindre com a moderadora a Ana Belén Ruiz i en la segona sessió de virus i viroids, l'IVIA va contribuir amb dues ponències orals, una d'Ana Belén Ruiz i la segona d'Antonio Olmos. L'IVIA va participar en les tres sessions de fongs on Ana Pérez va ser una de les moderadores, en una de les sessions, i va contribuir a les altres dues amb presentacions orals.


 

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter