Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Naix SECrio, la societat científica que acollirà a especialistes en l'àmbit de la criobiologia a Espanya

Naix SECrio, la societat científica que acollirà a especialistes en l'àmbit de la criobiologia a Espanya

El dia 6 de març de 2023 va tindre lloc la reunió fundacional de la Societat Espanyola de Criobiologia (SECrio), una plataforma nascuda a Espanya que pretén agrupar una àmplia diversitat de professionals amb interessos en l'àmbit de la Criobiologia.

La criobiologia estudia els efectes de les baixes temperatures en materials o sistemes biològics. Dins de l'àmbit de la criobiologia, s'inclouen tant els estudis de sistemes sotmesos a qualsevol temperatura entre 0 °C i el zero absolut, així com aquells que es troben per davall del seu rang fisiològic (des d'hipotèrmia moderada a condicions d'hibernació). En la criobiologia, es realitzen estudis bàsics de processos biològics o fisicoquímics associats a les baixes temperatures que contribueixen a la generació de coneixement, així com el desenvolupament d'aplicacions pràctiques que contribueixen a la investigació i el desenvolupament. A més, existeixen tècniques criobiològiques, com la criopreservació, que són molt utilitzades per a la conservació de diversos materials biològics (espermatozoides, òvuls, embrions, llavors, espores, bacteris, proteïnes, etc.) per períodes de temps molt prolongats. No obstant això, la SECrio exclou del concepte de criobiologia i del seu abast la criogenia humana en el sentit de la crioconservació d'éssers humans i animals després de la seua defunció amb l'esperança de la seua resurrecció futura.

Aquesta nova societat pretén ser un fòrum d'intercanvi de coneixement entre professionals i estudiants de diverses àrees científiques, tecnològiques i industrials que estudien els sistemes biològics a baixa temperatura o usen les tècniques de criobiologia per al seu treball i ha sigut promoguda per investigadors de la Universidade de Vigo, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat de Sevilla, Consell Superior d'Investigacions Científiques, Institut Valencià d'Investigacions Agràries i de l'empresa Overture Life. Mitjançant la seua creació es potenciarà la col·laboració entre experts que repercutirà en l'augment del coneixement fonamental i el desenvolupament aplicat de la criobiologia al nostre país. La SECrio ja ha obert perfils de twitter i Likedin on s'informarà sobre les activitats, notícies i temes relacionats amb la societat i objectius.

Com posar-se en contacte amb SEcrio: sociedad.esp.criobiologia@gmail.com


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter