Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Participació d'investigadors del Centre de Tecnologia Postcollita de l'IVIA en el curs tècnic d'especialització ‘Factors pre i postcollita per a la conservació de la magrana’

Participació d'investigadors del Centre de Tecnologia Postcollita de l'IVIA en el curs tècnic d'especialització ‘Factors pre i postcollita per a la conservació de la magrana’

El 7 de març de 2023 es va impartir en l’Estació Experimental Agrària d'Elx (E.E.Elx) el curs tècnic d'especialització ‘Factors pre i postcollita per a la conservació de la magrana’ dins del Pla de Formació Agrària de la GVA.

En el curs, el Prof. Lluís Palou, coordinador del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, va parlar sobre l'epidemiologia i control de les podridures de postcollita de la magrana i la Dra. Bernardita Pérez Gago, investigadora del CTP, sobre fisiologia i tecnologia postcollita d'aquest fruit. Mentre que el Dr. Julián Bartual, director de l'Estació Experimental d’Elx (E.E.Elx), va abordar els factors precollita que afecten la conservació de la magrana.

El curs va comptar amb una àmplia assistència del sector, incloent-hi agricultors i tècnics de cooperatives i magatzems comercialitzadors de la zona i es van presentar resultats dels treballs realitzats en el CTP en col·laboració amb l'E.E.Elx. en el marc de diferents projectes d'investigació. Entre ells, destaca el projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095), que té com un dels objectius el desenvolupament de nous recobriments comestibles amb capacitat antifúngica per al control de malalties fúngiques i manteniment de la qualitat de magranes ‘Mollar d'Elx’ durant frigo-conservació.

Destaca també el finançament de l'IVIA amb els projectes Núm. 52201 i 52203, cofinançats per la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027, en els quals s'està abordant la incidència i les causes dels desordres fisiològics que s'observen en la postcollita de la magrana ‘Mollar d'Elx’, així com possibles pautes de maneig pre- i postcollita per a mantindre la qualitat durant frigo-conservació.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter