Recobriments comestibles de HPMC, goma aràbiga i geraniol per a la preservació postcollita de prunes emmagatzemades en fred - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Recobriments comestibles de HPMC, goma aràbiga i geraniol per a la preservació postcollita de prunes emmagatzemades en fred
Recobriments comestibles de HPMC, goma aràbiga i geraniol per a la preservació postcollita de prunes emmagatzemades en fred
Dins de la línea de treball del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, centrada en el desenvolupament i l'avaluació de nous recobriments comestibles antifúngics per a fruita fresca, co-liderada pels investigadors Dra. María Bernardita Pérez-Gago i Prof. Lluís Palou, en esta investigació s'ha avaluat en assajos de laboratori in vivo la capacitat de control de la podridura marró, causada pel fong patogen Monilinia fructicola, en prunes (Prunus salicina) cv. ‘Angeleno’ inoculades artificialment i recobertes 24 h després amb un recobriment comestible formulat amb una matriu de hidroxipropil metilcelulosa (HPMC) i goma aràbiga a la qual s'ha incorporat geraniol (0,2%) com a ingredient antifúngic. S'ha avaluat l'activitat curativa del recobriment durant 5 setmanes de conservació frigorífica a 1 °C i 90% HR, seguides de 3 dies a 20 °C com a període de simulació de la comercialització, obtenint-se reduccions de la incidència i severitat de la malaltia respecte a la fruita control sense recobrir del 38 i 65% respectivament. A més, en la evaluación de la qualitat postcollita externa i interna de la fruita després de 5 i 8 setmanes a 1 °C, més 3 dies a 7 °C, més 5 dies a 20 °C, simulant les condicions comercials de conservació frigorífica, transport i comercialització, respectivament, s'ha observat que la fruita recoberta (no inoculada) mantenia millor la fermesa i el color extern (paràmetres L*, a*, b*, C*, hue) i presentava més lluentor i menys danys per fred que la fruita control, això sense afectar negativament la qualitat del suc i a les característiques sensorials de les prunes.
Este estudi és fruit d'una col·laboració entre el CTP de l'IVIA i la Universitat de Malayer (l'Iran), per la qual l'estudiant de doctorat Zahra Sadat Asgarian va realitzar una estada investigadora en el CTP finançada pel Ministeri de Ciència, Investigació i Tecnologia de l'Iran. Els treballs s'han realitzat en el marc del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095) i també han sigut cofinançats per l'IVIA (projecte Núm. 52201) i la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027. La investigació s'ha publicat en Open Access en la revista científica Foods amb el títol "Hydroxypropyl Methylcellulose and Gum Arabic Compòsit Edible Coatings Amended with Geraniol to Control Postharvest Brown Rot and Maintain Quality of Cold-Stored Plums" i està accessible en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.