Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Un treball de l'IVIA estudia els factors de les cabres i el semen que influeixen sobre la fertilitat després de la inseminació de semen refrigerat

Un treball de l'IVIA estudia els factors de les cabres i el semen que influeixen sobre la fertilitat després de la inseminació de semen refrigerat

En un treball recent fruit de la col·laboració entre investigadors del centre de Tecnologia Animal de l'IVIA (CITA),  la Facultat Veterinària CEU Cardenal Herrera i Acrimur Murcià-granadina s'han estudiat els factors dependents de les cabres i del semen que influeixen sobre la fertilitat després de la inseminació de semen refrigerat.

La fertilitat en caprí lleter es correlaciona negativament amb l'edat de les cabres i positivament amb el percentatge d'espermatozoides mòbils de les dosis i la velocitat de la trajectòria suavitzada. A més, sobre els resultats de fertilitat afecten molt factors ambientals no controlables i per això els models per a predir la fertilitat no són òptims. A la vista dels resultats, es recomana seleccionar per a la inseminació a les cabres més joves (després del primer part) i dosi d'inseminació que tinguen un alt percentatge d'espermatozoides mòbils amb trajectòries regulars.

L'article ha sigut publicat en la revista Animal i ja està disponible en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter