Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L'IVIA participarà en Terra Eco – la Fira Mediterrània de l'Agricultura i la Producció Ecològica
Els dies 22 i 23 de març se celebra a València Terra Eco - la Fira Mediterrània de l'Agricultura i la Producció Ecològica, que comptarà amb la participació de membres de l'IVIA.
Participació d'investigadors del Centre de Tecnologia Postcollita de l'IVIA en el curs tècnic d'especialització ‘Factors pre i postcollita per a la conservació de la magrana’
El 7 de març de 2023 es va impartir en l’Estació Experimental Agrària d'Elx (E.E.Elx) el curs tècnic d'especialització ‘Factors pre i postcollita per a la conservació de la magrana’ dins del Pla de...
L'IVIA participa en el Saló Internacional de l'aigua i del medi ambient (SMAGUA 2023)
Durant els dies 7-9 març 2023 s'ha celebrat a Saragossa el Saló Internacional de l'aigua i del medi ambient (SMAGUA 2023), que des de fa més de 45 anys reuneix a professionals de tot el món en una...
Dia Internacional de les Dones
Com cada 8 de març, hui, commemorem el Dia Internacional de la Dona amb l'objectiu de reivindicar i treballar per la igualtat i el desenvolupament ple de les dones en tots els àmbits. Des de l'IVIA...
Els Laboratoris Nacionals de Referència de Bacteris Fitopatògens i Virus d'Espècies Vegetals Llenyoses de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) han renovat i ampliat la seua acreditació ISO/IEC 17025:2017 després d'una avaluació reeixida per part de la Comissió d'Acreditació Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC).
El passat 10 de febrer de 2023, la comissió ENAC va revisar i va avaluar la documentació corresponent presentada pels Laboratoris Nacionals de Referència (LNRs) de Bacteris Fitopatògens i de...