Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
SOSTENIBLE: Control biològic de plagues i malalties com a peça clau en l'impuls de la sostenibilitat dels cultius agraris de la Comunitat Valenciana
SOSTENIBLE és un projecte de l'IVIA cofinançat amb Fons europeus a través del Programa FEDER 2021-2027 per a la Comunitat Valenciana que té com a objectiu desenvolupar estratègies racionals de...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
El IVIA ensaya en Apulia (Italia) un nuevo sistema para la detección temprana de Xylella fastidiosa mediante técnicas avanzadas de análisis de imágenes
Investigadores del Centro de Agroingeniería del IVIA están desarrollando un sistema automático de detección, basado en visión artificial, para investigar la posibilidad de detectar variaciones de...
Poda mecanizada de cítricos: ventajas e inconvenientes
El IVIA junto a la Universidad Politécnica de Valencia y la Universidad Politécnica de Cartagena está evaluando diferentes estrategias de poda mecanizada y su efecto sobre la producción y su...
Presentaciones del Simposio "Situación actual y perspectivas de las enfermedades causadas por Xylella fastidiosa en la cuenca mediterránea"
Ya están disponibles para su consulta las presentaciones utilizadas por los diversos ponentes que participaron recientemente en el Simposio "Situación actual y perspectivas de las enfermedades...
El IVIA participa en un nuevo proyecto europeo de intercambio de información sobre Xylella fastidiosa
El objetivo del proyecto CURE-XF (Capacity Building And Raising Awareness In Europe And In Third Countries To Cope with Xylella fastidiosa) es promover la formación y el intercambio de...
El IVIA participa en un nuevo evento informativo sobre Xylella fastidiosa en Murcia
La Dra. Ester Marco, del Centro de Protección Vegetal y Biotecnología del IVIA, hablará sobre las características y biología de la bacteria y la epidemiología de las enfermedades que causa en una...