Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Diàlegs entre la ciència i la producció. L'IVIA en moviment: del laboratori al camp
Des de la seua creació com a Entitat Autònoma de la Generalitat Valenciana l'any 1991, l'IVIA porta 25 anys treballant per afavorir la competitivitat del sector agroalimentari de la Comunitat...
Prevenció, detecció i control de la Xylella fastidiosa
Hui arranca en Bari l'execució del projecte europeu XF-ACTORS finançat per Horitzó 2020, per a la prevenció, detecció primerenca i control de la Xylella fastidiosa.
Recuperació de la varietat autòctona d'arròs Bombó
La col·laboració entre la ciència (IVIA) i la producció (tècnics i productors d'arròs) ha aconseguit la recuperació de la varietat autòctona d'arròs Bombó.
L'IVIA participa en la Jornada sobre Manteniment de l'Ovella Guirra
L'IVIA, a través del seu Centre d'Investigació en Tecnologia Animal, participa el proper 10 de novembre en la Jornada sobre Manteniment de l'Ovella Guirra, en l'Oficina Comarcal Agrària de la...
Visita de representants del Ministeri d'Agricultura de Turquia interessats en la producció lletera de petits remugants a l'IVIA
El passat 25 d'octubre visità l'IVIA una missió d'experts i ramaders de Turquia, interessats en la producció lletera de petits remugants (oví i caprí).