Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L'IVIA estarà representat en la Jornada Tècnica de Cítrics celebrada a Lorca
El pròxim dimecres 23 de febrer l'IVIA serà un dels organismes participants en la Jornada Tècnica de Cítrics, celebrada en el Parador de Lorca. Aquestes jornades pretenen ser un punt de trobada per...
Seminari cientificotècnic: Conservació i utilització de la col·lecció d'hortícoles del COMAV
La col·lecció de germoplasma del COMAV està composta per més de 13.000 entrades de cultius hortícoles, incloent espècies cultivades i silvestres emparentades. La col·lecció s'utilitza a gran escala...
El IVIA organitzará FRUTIC 2022 en Valencia
El 14é Simposi Internacional FRUTIC arriba a València aquest any de la mà de l'Institut Valencià d’Investigacions Agràries. L'esdeveniment se celebrarà del 29 de juny a l'1 de juliol a l'Hotel...
La jornada virtual sobre el cultiu del caqui comptarà amb la participació de l'IVIA
Actualment, els problemes causats per plagues i malalties són uns dels principals factors limitants del cultiu del caqui. L'IVIA participarà el pròxim 3 de març a partir de les 16:30h en la jornada...
L'IVIA determina la composició bioquímica i el valor nutracèutic de diverses varietats tradicionals d'encisam de la Comunitat Valenciana en diferents estats de desenvolupament
L'encisam és la principal hortalissa de fulla crua en consum a nivell mundial, molt demandada en els dietes pel seu alt contingut en aigua i els seues poques calories, per la qual cosa la seua...