Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
CSA News es fa ressò dels últims avanços aconseguits pel centre de Genòmica de l'IVIA en la identificació dels gens que van determinar la domesticació dels cítrics, la seua expansió i acceptació
El prestigiós magazine CSA News, publicació oficial de la ASA, CSSA y SSSA - tres de les més prestigioses societats científiques americanes dedicades a la investigació agrària – ha destacat...
Seminari cientificotècnic: Efecte de cobertes vegetals sobre balanç d'aigua en cultius llenyosos Mediterranis enfront de maneig amb sòl nu i perspectives davant escenaris de canvi climàtic
Aquest seminari, basat en alguns treballs desenvolupats per l'autor en col·laboració amb diferents investigadors del IAS-CSIC, l'O. de Còrdova i IFAPA, pretén donar una visió general, encara que...
La Jornada “El desafiament del canvi climàtic a l’Albufera” comptarà amb la participació de l'IVIA
El divendres 28 de gener tindrà lloc la I Jornada de la Comissió Científica de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Albufera en la qual s'abordaran els desafiaments als quals s'enfronta...
L'IVIA desenvolupa noves estratègies per al maneig sostenible de plagues i malalties en pimentó basades en l’ús de volàtils com elicitors de defenses
Un treball liderat per Investigadors de la unitat d'entomologia de l'IVIA i acabat de publicar en la revista Frontiers in Ecology and Evolution demostra que l'exposició de plantes de pimentó a uns...
Els prometedors resultats obtinguts per l'IVIA en la lluita contra el HLB, protagonistes en la televisió gallega
La televisió gallega s'ha fet eco dels resultats obtinguts per l'IVIA en el control biològic Trioza erytreae, psíl·lid vector del huanglongbing (HLB), la malaltia més devastadora que afecta els...