Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
El CITA incorpora un nou semental
El Centre de Tecnologia Animal de l'IVIA (CITA) ha rebut recentment un nou semental de la categoria “Joves Reproductors Recomanats” (JRR). El semental ha sigut incorporat per l'Associació de...
Seminari cientificotècnic: Paper de l'àcid abscísic en la integració de la resposta a estressos biòtics i abiòtics combinats
L'àcid abscísic (ABA) posseeix un paper destacat en la coordinació de les respostes de la planta enfront de determinats estressos abiòtics com a sequera o salinitat. De fet, en condicions de camp...
L'IVIA participa en el simposi internacional “3rd Coatings and Interfaces Conference (CIC 2021)”
Dimecres dia 24 de novembre a les 15.00 h, el coordinador del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou, participarà en el simposi internacional en línia “3rd Coatings and...
L'IVIA fenotipa varietats locals d'albergínia com a part del seu compromís amb la preservació de la biodiversitat i la qualitat nutricional
L'erosió genètica provocada en els cultius al prioritzar la producció sobre la qualitat ha provocat una pèrdua de biodiversitat, que compromet la seguretat alimentària mundial. En el cas de...
ÀMPLIA PARTICIPACIÓ DE L'IVIA EN UN CURS DEL MAPA
La setmana passada, del 8 al 12 de novembre, es va celebrar un curs organitzat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), amb el títol “CONTROL I INSPECCIÓ FITOSANITÀRIA EN LLOCS DE...