Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Contracte predoctoral associat al projecte 'Desenvolupament de models de monitoratge basat en teledetecció per a optimitzar l'ús dels recursos agraris de la Comunitat Valenciana'
Si t'interessa treballar amb imatges de satèl·lit o de dron i utilitzar tècniques d'intel·ligència artificial per al desenvolupament de models de monitoratge de l'ús dels recursos agraris, t'oferim...
Seminario científico – técnico: Genetic dissection of climacteric fruit ripening in melon
El meló és una espècie en la qual es troben varietats amb maduració del fruit de tipus climatèric i altres de maduració no climatèrica. En el nostre laboratori utilitzem aproximacions genètiques i...
L'IVIA participarà en un taller sobre formulació de pinyolada
Dimarts que ve 9 de novembre tindrà lloc el taller formatiu “Maneig de subproductes en l'alimentació de remugants: com formular i manejar racions amb pinyolada”, que comptarà amb la participació de...
L'IVIA continua apostant per la formació cientificotècnica per a donar suport al desenvolupament dels nostres sectors agrari i agroalimentari
L'impuls de la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en els sectors agrari i agroalimentari de la Comunitat Valenciana són els principals objectius de l'Institut Valencià...
Un estudi de l'IVIA demostra que és possible reduir a la meitat l'ús de fungicides en agricultura
Dins del Pacte Verd Europeu, l'estratègia “De la granja a la taula” té com un dels seus principals objectius reduir l'ús de fitosanitaris químics en un 50% en 2030, la qual cosa suposa un repte...