Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Seminari científico-tècnic: La visió per computador en productes agroalimentaris “El que l'ull veu... i no veu"

Tecnologies com la visió per computador han revolucionat el sector agroalimentari, assegurant la qualitat i seguretat dels aliments que consumim gràcies a la inspecció individualitzada de cada...

Seminari cientificotècnic: Ús de plaguicides perillosos a Mèxic i presència dels seus residus en llet i derivats

En el context de la seguretat alimentària i els objectius de nou mil·lenni, impulsats per l'Organització de les Nacions Unides per a tothom, és necessari avaluar permanentment la contaminació...

Nova activitat didàctica en el Museu de Ciències Naturals

El dissabte 24 de novembre, a les 11.00, 12.00 i 13.00 h., diverses unitats dels Centres de Citricultura i Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA exposaran una mostra de cítrics del banc de...

Seminari cientificotècnic: "Ús de subproductes en alimentació porcina"

L'ús de subproductes agroalimentaris en alimentació porcina és una estratègia interessant des del punt de vista econòmic i ambiental. No obstant això, és necessari estudiar el seu valor nutricional...

Conferència-col·loqui sobre investigació agroalimentaria en el Conservatori

El dilluns 19 de novembre es va celebrar la segona jornada del cicle de conferències programades dins dels actes al voltant del 150 aniversari de l'IVIA. En aquesta ocasió, les ponències van estar...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter