Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
El Museu de Ciències Naturals acull l'exposició "Passat, present i futur de la investigación a l'IVIA"y futuro de la investigación en el IVIA"
Dilluns que ve, 5 de novembre, a les 19.00 h., en el Museu de Ciències Naturals de València (Jardí de Vivers) tindrà lloc la inauguració de l'exposició commemorativa del 150 aniversari de l'IVIA...
El IVIA participa en la organización de las VI Jornadas de la Red Española de Compostaje
Con el objetivo de analizar, desde distintas perspectivas, el aprovechamiento integral de los residuos como requisito imprescindible para lograr e implantar un verdadero modelo de economía...
Presentem el video commemoratiu del 150 aniversari de l'IVIA
El dimarts 16 d'octubre, en l'acte commemoratiu del 150 aniversari de l'IVIA, celebrat en el Museu de Belles Arts de València tingué lloc la presentació del video creat per a l'ocasión, que es...
Seminari científic: Preharvest, but not postharvest water stress conditions regulate tomato fruit cuticle metabolism and affect fruit firmness
El divendres, 26 d'octubre, a les 13:00 h., en el Saló d'Actes de l'IVIA, el Dr. Paco Romero, investigador del IATA-CSIC presentarà un seminari sobre la influència de les condicions d'estrés...
L'IVIA inicia la celebració del seu 150 aniversari al Museu de Belles Arts de València
El dimarts 16 d'octubre, Dia Mundial de l'Alimentació, se celebrà l'acte commemoratiu del 150 aniversari de la creació del Jardí d'Aclimatació de Vivers, origen de l'IVIA, en el Museu de Belles...