Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA continua rastrejant l'origen dels cítrics

El Dr. Manuel Talón, Coordinador del Centre de Genòmica de l'IVIA, ha participat en un nou estudi sobre l'evolució i domesticació dels cítrics. El diari El País s'ha fet eco de les...

Optimització de recobriments comestibles antifúngics mitjançant metodologia de superfície de resposta per a mandarines ‘Orri’

Actualment, existeix un creixent interés a tot el món a substituir l'ús de fungicides químics de postcollita convencionals per mitjans no contaminants per a controlar les malalties postcollita...

L'IVIA, en col·laboració amb la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, ofereix, en accés obert, una filmació dels anys 30 sobre l'aplicació de l'àcid cianhídric per al control de plagues en cítrics.

Durant el segle XIX es va produir una profunda transformació dels sistemes agraris que, afegida a l'expansió del comerç internacional de productes agroalimentaris, va fer que el control de...

Actualitat

Arranca el projecte HANDYWATER coordinat per l'IVIA

L'1 de juliol va tindre lloc via en línia el “kick-off meeting” del projecte “HANDYWATER – Handy tools for sustainable irrigation management in Mediterranean crops”. El projecte va...

Disponible en obert l'informe final del projecte Euphresco

Dilluns passat 28 de juny de 2021 es va publicar en Zenodo l'informe final del projecte europeu Euphresco 2017-F-236 “Ceratitis capitata: Better knowledge for better risk management”...

El Pla BonProfit es presenta al personal que inspecciona la seguretat alimentària en la Comunitat Valenciana

El dimecres 30 de juny es va celebrar la jornada “Foment de pràctiques sostenibles en la cadena alimentària”, organitzada per la Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Laboratoris de Salut...

CITRUSTECH presentarà resultats en un webinar que comptarà amb la participació de l'IVIA

L'IVIA estarà present el dijous 17 de juny en el webinar ‘Avanços tecnològics per a la modernització i la sostenibilitat en la producció de cítrics’, organitzat pel Grup Operatiu CITRUSTECH....

L'IVIA desenvolupa una nova estratègia per a optimitzar la vigilància epidemiològica de Xylella fastidiosa a Alacant

Després de la detecció de Xylella fastidiosa, la normativa europea estableix el protocol de vigilància epidemiològica a seguir per a demarcar la zona afectada i delimitar l'àrea...

Mostrant 1 - 5 de 460 resultats
Articles per pàgina 5
de 92

Video recomanat

Webinar: "La revolució CRISPR i el seu potencial en agricultura"

ENLLAÇOS

Seguir a @GVAivia