Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA formarà part de l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Agrofood

L'IVIA estarà present aquest divendres 26 de novembre en l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Agrofood, una sessió l'objectiu de la qual és donar a conéixer nous productes i...

El CITA incorpora un nou semental

El Centre de Tecnologia Animal de l'IVIA (CITA) ha rebut recentment un nou semental de la categoria “Joves Reproductors Recomanats” (JRR). El semental ha sigut incorporat per l'Associació...

Seminari cientificotècnic: Paper de l'àcid abscísic en la integració de la resposta a estressos biòtics i abiòtics combinats

L'àcid abscísic (ABA) posseeix un paper destacat en la coordinació de les respostes de la planta enfront de determinats estressos abiòtics com a sequera o salinitat. De fet, en condicions de...

Actualitat

Economia Circular de l'Oliva ensenya a 22 ramaders com alimentar al seu bestiar amb la sansa

Sota el títol ‘Economia Circular de l'Oliva. Aprofitament de subproductes de la producció d'oli d'oliva’ set Grups d'Acció Local Leader de la Comunitat Valenciana impulsen un...

L'IVIA participa en el simposi internacional “3rd Coatings and Interfaces Conference (CIC 2021)”

Dimecres dia 24 de novembre a les 15.00 h, el coordinador del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou, participarà en el simposi internacional en línia “3rd...

L'IVIA fenotipa varietats locals d'albergínia com a part del seu compromís amb la preservació de la biodiversitat i la qualitat nutricional

L'erosió genètica provocada en els cultius al prioritzar la producció sobre la qualitat ha provocat una pèrdua de biodiversitat, que compromet la seguretat alimentària mundial. En el cas de...

ÀMPLIA PARTICIPACIÓ DE L'IVIA EN UN CURS DEL MAPA

La setmana passada, del 8 al 12 de novembre, es va celebrar un curs organitzat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), amb el títol “CONTROL I INSPECCIÓ FITOSANITÀRIA EN LLOCS...

Seminari: "Interaccions funcionals entre nitrat, òxid nítric i oxígen y oxígeno modulen tant el desenvolupament com la resposta a estrés de les plantes"

Divendres 19 de novembre, a les 13:00 h., en la Sala d'Actes de l'IVIA, el Dr. José León (IBMCP) impartirà un seminari sobre la influència de les interaccions entre nitrat, òxid nítric i...

Mostrant 1 - 5 de 493 resultats
Articles per pàgina 5
de 99

Video recomanat

Beques del FSE a l'IVIA

ENLLAÇOS

Seguir a @GVAivia