L'IVIA participa en el IV Congrés de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
SOSTENIBLE: Control biològic de plagues i malalties com a peça clau en l'impuls de la sostenibilitat dels cultius agraris de la Comunitat Valenciana
SOSTENIBLE és un projecte de l'IVIA cofinançat amb Fons europeus a través del Programa FEDER 2021-2027 per a la Comunitat Valenciana que té com a objectiu desenvolupar estratègies racionals de...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere L'IVIA participa en el IV Congrés de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial
L'IVIA participa en el IV Congrés de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial
El IV Congrés dels Professionals de l'Anàlisi Sensorial (AEPAS) va tindre lloc a la Rioja del 6 al 8 de juny, sent el fòrum més important a nivell nacional en el qual es reuneixen els professionals d'aquesta àrea. En ell es van discutir i van abordar els últims avanços, reptes i el futur de la investigació en el camp de les ciències sensorials i del consumidor.
L'esdeveniment va comptar amb la participació de l'IVIA, representat per la Dra. Cristina Besada i Ana Pons del grup d'Avaluació Sensorial i Estudis de Consumit del Centre de Tecnologia postcollita. En el congrés es van presentar els resultats de 4 estudis, destacant la presentació oral denominada ‘Efecte de diferents alteracions del fruit en l'acceptació de snacks de caqui deshidratat’, en la qual s'evidencia el paper clau de l'anàlisi sensorial en el desenvolupament de nous productes.
Pots consultar els treballs en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.
• Efecte de diferents alteracions del fruit en l'acceptació de snacks de caqui deshidratat.