Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Els Laboratoris Nacionals de Referència de Bacteris Fitopatògens i Virus d'Espècies Vegetals Llenyoses de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) han renovat i ampliat la seua acreditació ISO/IEC 17025:2017 després d'una avaluació reeixida per part de la Comissió d'Acreditació Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC).

Els Laboratoris Nacionals de Referència de Bacteris Fitopatògens i Virus d'Espècies Vegetals Llenyoses de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) han renovat i ampliat la seua acreditació ISO/IEC 17025:2017 després d'una avaluació reeixida per part de la Comissió d'Acreditació Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC).

El passat 10 de febrer de 2023, la comissió ENAC va revisar i va avaluar la documentació corresponent presentada pels Laboratoris Nacionals de Referència (LNRs) de 
Bacteris Fitopatògens i de Virus, Viroids i Fitoplasmes d'Espècies Vegetals Llenyoses, resolent, de manera favorable, mantindre i ampliar l'abast de l'acreditació ISO/IEC 17025:2017.
 
Recordem que l'acreditació ISO/IEC 17025 és un estàndard internacional de competència tècnica per a laboratoris, la qual demostra que un laboratori compleix amb els requisits tècnics i de qualitat necessaris per a realitzar assajos de manera precisa i de confiança. Aquest estàndard inclou requisits relacionats amb la gestió de la qualitat, la competència del personal, la validació de mètodes, la traçabilitat de mesuraments, la documentació i la comunicació de resultats. L'acreditació ISO/IEC 17025:2017 és essencial per als laboratoris de sanitat vegetal, ja que aquests han de garantir la precisió i la fiabilitat dels seus resultats per a protegir la salut de les plantes i la qualitat dels aliments que produeixen. A més, l'acreditació ISO/IEC 17025:2017 ajuda a garantir que els laboratoris de sanitat vegetal complisquen amb els estàndards internacionals de qualitat i que els seus resultats siguen reconeguts i acceptats a nivell internacional. Això és especialment important en un entorn globalitzat on les plantes i els productes agrícoles poden viatjar entre diferents països i regions.
 
Per tant, aquesta acreditació reconeguda a nivell internacional demostra una vegada més la capacitat tècnica i la competència dels LNRs de Bacteriologia i Virologia de l'IVIA per a realitzar diagnòstics precisos i de confiança de patologies vegetals. Aquest assoliment reflecteix el compromís de LNRs de l'IVIA d'oferir diagnòstics d'alta qualitat en els camps de bacteriologia i virologia.

 

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter