Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminari cientificotècnic: Anàlisi molecular de les respostes de les plantes a la proximitat de vegetació

Seminari cientificotècnic: Anàlisi molecular de les respostes de les plantes a la proximitat de vegetació

Ponent: Dr. Jaume Martínez - Instituto de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (CSIC_UPV)

Data: 18 de febrer de 2021. 13:00h.

Lloc: Sala d'actes de l'IVIA i portal IVIA.

Resum:

En entorns d'alta densitat vegetal, les plantes perceben la proximitat (ombra) de vegetació que pot competir per recursos i responen ajustant el seu creixement i desenvolupament. Mentre que les espècies que eviten l'ombra responen promovent el seu allargament per a sobrecréixer a possibles competidors, les que la toleren no s'allarguen. Mitjançant anàlisis comparatives entre sistemes models que eviten o toleren l'ombra vegetal, volem comprendre quines són les diferències en els components genètics i/o mecanismes moleculars que s'utilitzen per a aconseguir aquesta variació fisiològica entre espècies per a colonitzar diferents hàbitats.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter