Un investigador de l'IVIA impartirà en la Universitat d'Extremadura una conferència sobre el procés d'abscisió d'òrgans en els cítrics - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Un investigador de l'IVIA impartirà en la Universitat d'Extremadura una conferència sobre el procés d'abscisió d'òrgans en els cítrics
Un investigador de l'IVIA impartirà en la Universitat d'Extremadura una conferència sobre el procés d'abscisió d'òrgans en els cítrics
El pròxim 21 d'abril, el Dr. Francisco R. Tadeo, investigador del centre de Genòmica, impartirà en la Universitat d'Extremadura la conferència titulada “L'absició, un procés de separació cel·lular clau per al desenvolupament vegetal però desfavorable per a la producció dels cultius”.
La Universitat d'Extremadura organitza de manera periòdica la visita de professors i investigadors d'altres centres per a impartir conferències als seus alumnes de grau i postgrau. En aquesta ocasió, serà el torn del Dr. Tadeo, que participarà per a exposar els últims avanços en genòmica aplicada a l'abscisió de fruits en espècies vegetals d'interés agronòmic.
L'abscisió és un procés fisiològic altament regulat que possibilita que les plantes es desprenguen dels seus òrgans aeris infectats, danyats o innecessaris mitjançant l'activació d'un teixit especialitzat denominat zona d'abscisión. En el cas específic dels cítrics, conéixer per què i com ocorre aquest procés és clau per a poder incrementar la qualitat i la producció de fruita i, d'aquesta manera, estendre el període de recol·lecció i racionalitzar el calendari de comercialització.
La conferència tindrà una duració d'una hora i es desenvoluparà a partir de les 13.00 h en la Sala d'actes de l'Edifici “Juan Remón Camacho” de la Facultat de Ciències de la Universitat d'Extremadura a Badajoz.