Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Seminario científico: "Nuevos retos de la horticultura valenciana. Virosis emergentes y re-emergentes en cultivos de tomate"
El tomate es uno de los principales cultivos hortícolas de la Comunidad Valenciana. Las variedades locales son muy apreciadas por el consumidor pero, a diferencia de los híbridos comerciales, no...
L’IVIA informa sobre els últims resultats en l'aplicació de tractaments fitosanitaris
El Dr. Antonio Vicent, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l’IVIA i la Dra. Patricia Chueca del Centre d’Agroenginyeria de l’IVIA participaran en la reunió de coordinació de tècnics...
Novedades en control biológico de la mosca del mediterráneo
Dª Ahlem Harbi, ingeniera agrónoma por la Universidad de Sousse (Túnez) acaba de presentar un importante trabajo de investigación para el control biológico de la mosca del mediterráneo...
Seminario científico: "Integration of metabolomics with physiological data to characterize the response of citrus to combined abiotic stress conditions"
In a global climate change scenario different abiotic stress factors are predicted to act simultaneously constituting a unique adverse environmental condition affecting plants in a specific manner....
El IVIA continúa informando sobre Xylella fastidiosa en jornada de asesoramiento de La Unió en Utiel
El IVIA participa en la jornada de asesoramiento sobre Xylella fastidiosa y explotaciones vitícolas organiza por la Unió de Llauradors i Ramaders en Utiel el día 7 de marzo