Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
L'IVIA es vist de Roig Brillant: satisfacció i gratitud pel premi de la DO Kaki Ribera del Xúquer
La Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer atorgà aquest any el seu premi anual a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries en el marc d'un esdeveniment que es celebrà el passat 10 d'octubre.
Taller sobre l'estratègia europea de Bioeconomia. Oportunitats per a la Comunitat Valenciana
Els dies 21 a 23 de setembre de 2016 va tindre lloc a l'IVIA el primer Taller sobre la "Estratègia Europea de Bioeconomia. Oportunitats per a la Comunitat Valenciana”.
Important participació de l'IVIA en el Congrés Internacional de Citricultura: la millora genètica i la malaltia huanglongbing, temes estrela
Un prestigiós grup d'investigadors de l'IVIA ha participat activament en el XIII Congrés Internacional de Citricultura celebrat a Brasil els passats 18 al 23 de setembre, el lema del qual ha sigut...
Participació de l'IVIA en el XVI Simposi Hispano-Portugués de Nutrició Mineral de Plantes (NUTRIPLANTA 2016)
L'IVIA ha participat en el XVI Simposi Hispano-Portugués de Nutrició Mineral de Plantes (NUTRIPLANTA 2016) els díes 25 al 28 de setembre en San Pedro del Pinatar (Múrcia) junt amb investigadors de...
L'IVIA investiga què causa la taca negra de la xufa i com evitar-la
Els investigadors de l'IVIA doctors Luis Galipienso i Ángeles Calatayud participaren en una jornada tècnica on s'exposaren els resultats dels estudis de l'etiologia de la taca negra de la xufa...