Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA desenvolupa un sistema per a dissenyar barreres de contenció enfront del HLB dels cítrics
El huanglongbing (HLB) és una malaltia que ha posat en alerta a la citricultura mundial. És causada per bacteris del gènere Candidatus Liberibacter, que es transmeten des d'arbres malalts fins a...
Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)
Oferta pública de 14 places amb contracte laboral a càrrec de diversos projectes d’investigació de l'IVIA
Nova edició del València BC - Simposi Internacional sobre Biocontrol en Agricultura - Comunitat Valenciana
El control biològic s'ha convertit en una eina fonamental per a mantindre els nostres cultius lliures de plagues i malalties, i en la punta de llança d'una agricultura moderna, globalitzada i...
Iniciat el 20 d'abril l'assaig d'optimització de reg amb escassetat d'aigua i baixa qualitat.
Investigadors de l'IVIA preocupats per l'actual escassetat d'aigua de reg i l'empijorament de la seua qualitat (salinització) estan investigant sobre com optimitzar el seu maneig.
L'IVIA forma a tècnics d'altres CCAA en la detecció de les bactèries causants del HLB en plantes i insectes vectors
El Laboratori de Bacteriologia de l'IVIA es el Laboratori Nacional de Referència de bactèries fitopatògenes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
El fred hivernal com a factor limitador de la producció de fruiters
Les temperatures d'aquest hivern han sigut anormalment altes (especialment respecte a les temperatures mínimes) a la Comunitat Valenciana. L'IVIA ofereix una avaluació d'aquesta circumstància i la...
FERTINNOWA: se inicia la consulta a los agricultores
Gracias a la red de colaboración e intercambio de experiencias entre agricultores, técnicos, investigadores y empresas de 10 países de Europa, FERTINNOWA va a identificar las tecnologías más...
Bons resultats de tractaments antifúngics alternatius en post-recol·lecció
S'han publicat recentment en les revistes científiques internacionals ‘Postharvest Biology and Technology’ i ‘Crop Protection’ articles d'investigadors de l'IVIA (Laboratori de Patologia del Centre...
Col·laborem amb