Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Oferta pública de 14 places amb contracte laboral a càrrec de diversos projectes d’investigació de l'IVIA

Nova edició del València BC - Simposi Internacional sobre Biocontrol en Agricultura - Comunitat Valenciana

El control biològic s'ha convertit en una eina fonamental per a mantindre els nostres cultius lliures de plagues i malalties, i en la punta de llança d'una agricultura moderna, globalitzada i...

Actualitat

Avanç en la recuperació de la Gallina Valenciana de Chulilla

Gel, Fred i Neu, primers pollets nascuts de semen congelat de galls de la raça Gallina Valenciana de Chulilla inseminant gallines comercials.

L'ús de cobertes vegetals basades en gramínies en clementins milloren la lluita biològica contra el pugó

Investigadors de l'IVIA han demostrat que l'ús de cobertes vegetals basades en gramínies millora el control biològic del pugó Aphis spiraecola en clementins.

Els nous recobriments comestibles allarguen la vida del caqui mínimament processat

Nou treball publicat recentment en la prestigiosa revista científica internacional Postharvest Biology and Technology per l'equip d'investigadors aborda el desenvolupement de recobriments...

11/01/2016 Jornada de noves varietats de cítrics IVIA

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries ha desenvolupat un nou sistema per a l'experimentació de varietats de cítrics obtingudes en els seus programes de millora de material vegetal.

Artícle sobre enfermetats de post-recol·lecció del caqui 'Rojo Brillante'

Els investigadors de l'IVIA autors de l'article són: Lluıs Palou, Clara Montesinos-Herrero, Ignacio Tarazona, Cristina Besada y Veronica Taberner, ́

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter