Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Consulta el resum de la tesi d’Eva Martínez: Rediscovering Pepper, Eggplant and Lettuce Landraces of the Valencian Community; An Ancient Resource with Vast Potential for the Future
El 2 de desembre en la UPV, va tindre lloc la defensa de la tesi doctoral d'Eva Martinez Ispizua el títol de la qual és: REDISCOVERING PEPPER, EGGPLANT AND LETTUCE LANDRACES OF THE VALENCIAN...
Nova varietat d'arròs resistent a piriculària
La piriculària (Magnaporthe oryzae) és un fong que afecta les plantes d'arròs, podent malmetre les collites en unes poques setmanes. La sensibilitat a la infecció varia entre les diferents...
Un treball de l'IVIA demostra la idoneïtat climàtica de la conca mediterrània per al desenvolupament de la taca negra dels cítrics (Phyllosticta citricarpa)
La Unitat de Micologia de l'IVIA, en col·laboració amb l'Institut Superior d'Agronomia de Chott Mariem de Tunísia, ha demostrat en un estudi conjunt la idoneïtat climàtica de la conca del...
Destacada participació de l'IVIA en el International Citrus Congress (ICC 2022)
Els passats dies 6-11 de novembre de 2022 va tindre lloc a la ciutat turca de Mersin la 14 edició del Congrés Internacional de Citricultura), que va comptar amb una destacada participació...
Interessants aportacions del Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA en el XX Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2022.
El Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha participat en el XX Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2022, que s'ha celebrat a València...