Recobriments comestibles: Noves oportunitats en la *postcollita de fruites i hortalisses senceres i mínimament processades - IVIA
Ves enrere Recobriments comestibles: Noves oportunitats en la *postcollita de fruites i hortalisses senceres i mínimament processades
Recobriments comestibles: Noves oportunitats en la *postcollita de fruites i hortalisses senceres i mínimament processades
Ponent: Dra. Bernardita Pérez (Centre de Tecnologia Post-recol·lecció (IVIA))
Data: divendres 27 de novembre de 2020. 13:00h.
Lloc: Sala d'actes de l'IVIA i Canal GVA (http://canal.gva.es)
Resum:
El creixent interés dels consumidors per productes naturals, més sans, segurs i respectuosos amb el medi ambient ha fet que en els últims anys hagen cobrat interés tecnologies no contaminants i segures com és el desenvolupament de recobriments comestibles a partir de compostos naturals o substàncies GRAS (‘generally recognized as safe').
Aquesta tecnologia ofereix noves oportunitats en la postcollita de fruites i hortalisses senceres i mínimament processades (IV Gamma), perquè es tracta d'una tecnologia econòmica, fàcil d'aplicar, que redueix la transpiració i l'activitat metabòlica del fruit creant una atmosfera modificada i a més permet el control d'alteracions fisiològiques, malalties de postcollita i el creixement microbià mitjançant la incorporació de substàncies actives com a ingredients addicionals, ajudant a mantindre la qualitat i seguretat alimentària durant tota l'etapa de transport, comercialització i consum del producte.