Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere “Anatomía de los cítricos” un llibre de referència per a estudiants, estudiosos i curiosos respecte a la primera producció de la C.V.

“Anatomía de los cítricos” un llibre de referència per a estudiants, estudiosos i curiosos respecte a la primera producció de la C.V.

 

Portada del libro Anatomía de los Cítricos

Els investigadors de l'IVIA, doctors Belén Martínez, Francisco Tadeo, Mary Rus Martínez, Marta Ruiz, María Ángeles Forner, Domingo Iglesias, Manuel Talón i Eduardo Primo; juntament amb els professors de la UPV, doctors Carlos Mesejo, Carmina Reig, i Manuel Agustí, han sigut els seus autors.

L'agricultura del s. XXI ha d'estar basada en el coneixement científic, i no solament en l'empirisme i l'experiència, per molt àmplia que aquesta siga. Solament d'aquesta manera l'agricultor serà capaç de comprendre i interpretar l'adaptació de les espècies al mitjà i afavorir la producció de fruits. A tot açò contribueix el coneixement en Anatomia, Bioquímica, Biologia, Botànica, Climatologia, Edafologia, Entomologia, Fisiologia, Genètica i Patologia.

El primer pas per a l'avanç en el cultiu de les plantes és conèixer com són els seus òrgans i els seus teixits. "Anatomía de los Cítricos" descriu en profunditat els òrgans d'aquestes plantes (arrel, tija, fulla, flor, llavor i fruit) explicant com estan organitzats i com són els seus teixits. El text es recolza en una selecció de 161 fotografies de microscopia òptica i electrònica obtingudes en treballs de recerca durant els últims 35 anys.

Acceso gratuït al llibre complet: http://hdl.handle.net/10251/61019

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter