Article científic en "Journal of Plant Physiology" sobre el comportament de pimentons empeltats sobre peus tolerants a la salinitat - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Ves enrere Article científic en "Journal of Plant Physiology" sobre el comportament de pimentons empeltats sobre peus tolerants a la salinitat
Article científic en "Journal of Plant Physiology" sobre el comportament de pimentons empeltats sobre peus tolerants a la salinitat
Les investigacions realitzades en l'IVIA (Centre de Citricultura i Producció Vegetal), junt amb investigadors de la UPV i de la Università di Pisa (Italia) referents a la caracterització de respostes fisiològiques de plantes de pimentó empeltades sobre un patró tolerant a l'estrés salí, han sigut recentment publicades en la prestigiosa revista Journal of Plant Physiology.
La possibilitat d'utilitzar plantes empeltades de pimentó sobre patrons tolerant redueix la susceptibilitat als estressos abiòtics en la varietat, i redueix la quantitat de fruits no comercials, manté l'absorció d'aigua, contribueix a una millor nutrició i, en conseqüència, millora la producció. Fruit de diverses tries de material vegetal generat al banc de germoplasma COMAV-UPV, destaca l'accesió A25, amb la qual s'obté generalment més del doble de producció quan hi ha problemes de sol i aigua salins, i un 30% més de producció quan les condicions ambientals del cultiu són les idònies, comparades amb la varietat sense empeltar. En l'article s'evidencia que l'empelt sobre A25 augmenta la tolerància de les varietats comercials a l'estrés salí. S'observa una menor peroxidació de lípids, que indica que aquestes plantes patien menor estrés que les no empeltades. Juntament amb aquests baixos nivells, es detectaren augments de l'activitat de l'enzima superòxid dismutasa (SOD) i una major síntesi de prolina que podria estar protegint l'aparell fotosintètic de l'estrés salí. Els investigadors indiquen que els augments en la producció en les plantes empeltades sobre l'A25 es pot explicar per la manca d'efectes negatius de la sal sobre l'activitat fotosintètica que limita la pèrdua d'assimilació de CO2 que permet mantindre el creixement, tant de la part aèria com radicular.
Accés al resum de l'article en anglés: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0176161716000262