Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Bons resultats de tractaments antifúngics alternatius en post-recol·lecció

Bons resultats de tractaments antifúngics alternatius en post-recol·lecció

 S'han publicat recentment en les revistes científiques internacionals ‘Postharvest Biology and Technology' i ‘Crop Protection' articles d'investigadors de l'IVIA (Laboratori de Patologia del Centre de Post-recol·lecció) sobre els assajos sobre banys amb sol·lucions d'additius alimentaris i exposicions curtes a atmosferes en CO2 i O2 per a reduïr la incidència de les podridures verda i blava, causades pels fongs Penicillium digitatum i Penicillium italicum, en post-recol·lecció de fruita fresca. Es pretén trobar tractaments alternatius a lús dels fungicides de síntesi convencionals com l'imazalil. Els tractaments han mostrat en assajos de laboratori i planta pilot una efectivitat acceptable, cosa que els postula com a bons candidats potencials per a la seua inclusió en programes de Control Integrat No Contaminant d'Enfermetats Post-recol·lecció  (CINCEP). L'interés pels tractaments gasosos es va suscitar arran de la instalació recent de càmeres per a la desastringència del caqui amb CO2 en centrals frutícoles en la Comunitat Valenciana.

 

Article 1

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521415302040

 

Article 2

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261219415301733

 

Foto de baños con aditivos alimentarios

Assaig de banys de mandarines en solucions aigualoses calentes d'additius alimentaris.

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter