Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Buscamos soluciones conjuntas a los retos del cooperativismo agroalimentario

Buscamos soluciones conjuntas a los retos del cooperativismo agroalimentario

Acogemos la II Jornada networking de innovación en el cooperativismo agroalimentario, en la que investigadores del IVIA mantendrán reuniones con representantes de diversas cooperativas del la Comunitat Valenciana, con la intención de abordar diferentes retos y necesidades a los que se enfrenta el sector y tratar de fijar un marco de colaboración para encontrar soluciones, incluyendo las posibilidades de financiación que ofrecen la Generalitat Valenciana y el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente (MAGRAMA).
 
Retos tales como por ejemplo la optimización de la producción y la calidad en granado mediante un uso correcto del riego y los fertilizantes, el manejo de cultivos con aguas salinas, el manejo de la fauna auxiliar en hortícolas, la innovación en la mecanización de la viña o el aprovechamiento de residuos de cítricos para el abonado, entre otros.  
 
Paralelamente tendrá lugar una jornada informativa, en la que el Director del IVIA, D. Enrique Moltó ofrecerá una visión general de las actividades del IVIA, se presentarán las ayudas para la cooperación en el marco de los Programas de Desarollo Rural de la Comunitat Valenciana y Nacional, y se presentarán también las actividades de la Federación de Cooperativas de la CV.
 
La Jornada está organizada conjuntamente por Cooperatives Agro-alimentàries de la CV y el IVIA, está dirigida a técnicos e investigadores de ambas entidades y se celebrará el día 13 de abril en las instalaciones del Instituto en Moncada.
 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter