Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Com ser pimentó i no morir en l'intent

Com ser pimentó i no morir en l'intent

El passat 2 de desembre, es va celebrar a l'IVIA, el seminari: "Com ser pimentó i no morir en l'intent".

El pimentó o pebrot és una hortalissa d'extraordinària importància econòmica i social en el nostre país. Davant la perspectiva del canvi climàtic que comporta una disminució de la quantitat i qualitat de l'aigua per als cultius i amb la necessitat de realitzar manejos agrícoles sostenibles, la tècnica de l'empelt ofereix respostes a aquests problemes.

En aquest seminari es van exposar els últims avanços en la selecció de genotips i obtenció d'híbrids de pebrot tolerants a la salinitat i a l'estrés hídric, es va explicar com milloren la resposta adaptativa de la varietat des del punt de vista de la fisiologia i agronomia i es va justificar la seua repercussió econòmica.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter