Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Diálogos entre la Ciencia y la Producción: “El Programa de Mejora Sanitaria de Variedades de Cítricos v2.0. Evolución del motor de la citricultura española”

Diálogos entre la Ciencia y la Producción: “El Programa de Mejora Sanitaria de Variedades de Cítricos v2.0. Evolución del motor de la citricultura española”

  • Ponente: Dra. Mª Carmen Vives. Centro de Protección Vegetal y Biotecnología (IVIA)
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Fecha: 7 de abril de 2017. 13:00 h.
  • Resumen:

Garantizar el estado sanitario de las plantaciones de cítricos es clave para el desarrollo de una citricultura competitiva ya que las enfermedades transmisibles por injerto siempre han sido el principal factor limitante para el cultivo. En 1975 se estableció en el IVIA el Programa de Mejora Sanitaria de Variedades de Cítricos con el objetivo de obtener plantas libres de enfermedades y de garantizar la sanidad de las mismas a lo largo de todo el proceso de multiplicación. En los últimos años, el IVIA ha trabajado activamente para mejorar el conocimiento básico sobre las virosis de los cítricos, lo que ha permitido implementar grandes mejoras en el Programa reduciendo los plazos del procedimiento y aumentando la garantía sanitaria del material que los viveros ponen a disposición de nuestros agricultores.

Puede ver la grabación del Seminario en nuestro canal de vídeo.

Imagen Seminario Mari Carmen Vives

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter