Diálogos entre la Ciencia y la Producción: "Virus emergentes en la vid: Más vale prevenir que lamentar" - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Diálogos entre la Ciencia y la Producción: "Virus emergentes en la vid: Más vale prevenir que lamentar"
Diálogos entre la Ciencia y la Producción: "Virus emergentes en la vid: Más vale prevenir que lamentar"
- Ponente: Dr. Antonio Olmos - Centro de Protección Vegetal y Biotecnología (IVIA)
- Lugar: Salón de Actos del IVIA
- Fecha: Viernes 17 de febrero de 2017. 13 h.
- Resumen:
Las enfermedades de la vid causadas por virus se traducen en pérdidas de vigor, longevidad y calidad de la cosecha. La legislación exige que el material vegetal de vivero para comercializar esté libre de cinco virus de importancia agronómica y económica. Sin embargo, recientemente se han descrito nuevas y graves enfermedades producidas por virus emergentes que causan importantes pérdidas e incluso la muerte del viñedo, cuyo diagnóstico requiere nuevos métodos que el IVIA está desarrollando. En todo caso, la prevención, incluyendo la erradicación de tráfico incontrolado de material vegetal, así como un programa de saneamiento y certificación, son clave para salvaguardar nuestros viñedos.
Puede ver la grabación del Seminario en nuestro canal de video.