Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA comunica els resultats de la recerca sobre reg i salinitat en el cultiu del caqui a Carcaixent

L'IVIA comunica els resultats de la recerca sobre reg i salinitat en el cultiu del caqui a Carcaixent

L'IVIA va difondre els resultats obtinguts de diversos anys de recerca en la jornada "El reg i la salinitat en el cultiu del caqui", celebrada en l'Estació Experimental Agrària de Carcaixent el passat dia 13. Els ponents van ser Luis Bonet, Cap del Servei de Tecnologia del Reg i el Dr. José Miguel de Paz, ambdós investigadors del Centre per al Desenvolupament de l'Agricultura Sostenible de l'IVIA.

La jornada va tractar sobre el maneig del reg del cultiu del caqui (tant sobre peu Lotus com Virginiana), així com en la descripció dels problemes associats a la salinitat i es van donar pautes per a reconèixer i recomanacions per a pal·liar la fitotoxicitat per clorurs en el camp.

La fitotoxicitat per clorurs es porta manifestant diversos anys en diverses comarques de la Comunitat Valenciana i pot limitar l'expansió d'aquest cultiu.

Al final de cada jornada es va donar pas a un debat obert sobre els problemes que afecten als productors de caqui, que va permetre als agricultors aclarir molts dels seus dubtes i disposar d'informació més detallada sobre els problemes del cultiu.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter