Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA desenvolupa noves estratègies per al maneig sostenible de plagues i malalties en pimentó basades en l’ús de volàtils com elicitors de defenses

L'IVIA desenvolupa noves estratègies per al maneig sostenible de plagues i malalties en pimentó basades en l’ús de volàtils com elicitors de defenses

Logo FederUn treball liderat per Investigadors de la unitat d'entomologia de l'IVIA i acabat de publicar en la revista Frontiers in Ecology and Evolution (http://redivia.gva.es/handle/20.500.11939/7864) demostra que l'exposició de plantes de pimentó a uns certs volàtils orgànics indueix respostes defensives que es tradueix en una major resiliència enfront d'herbívors plaga.

En aquest treball es va caracteritzar la capacitat de 7 volàtils d'origen vegetal a activar el sistema immune de la planta de pimentó. L'exposició d'aquests volàtils va activar les rutes metabòliques de l'àcid jasmònic i àcid salicílic, dues hormones relacionades amb la resposta defensiva de la planta enfront de plagues i malalties. En aquest mateix treball es va demostrar que les plantes induïdes per exposició a aquests volàtils resultaven ser repel·lents enfront del trips Frankliniella occidentalis, una plaga clau del pimentó i, a més, eren atraients per al seu enemic natural principal, la xinxa antocórida Orius laevigatus.

Els resultats presentats en aquesta investigació són sense cap dubte el punt de partida per al desenvolupament d'eines sostenibles basades en l'exposició de volàtils integrables en els actuals sistemes de gestió de plagues i malalties en pimentó.

Aquest treball va ser cofinançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (RTA2017-00073-00-00 and PID2020-113234RR-I00), pel FEDER a través del Programa Operatiu per a la Comunitat Valenciana (Projecte 51916) i per un contracte predoctoral INIA (PRE2018-084631).

Foto artículo pimiento

Foto artículo pimiento bis

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter