Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA forma a tècnics d'altres CCAA en la detecció de les bactèries causants del HLB en plantes i insectes vectors

L'IVIA forma a tècnics d'altres CCAA en la detecció de les bactèries causants del HLB en plantes i insectes vectors

El Laboratori de Seguretat Biològica del I'IVIA és el Laboratori Nacional de Refèrencia per a bactèries fitopatògenes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

 

Els pròxims 6 a 8 d'abril se celebra en l'IVIA el curs sobre "Detecció de Candidatus Liberibacter spp., causants del HLB en cítrics, en plantes i vectors", dirigit als laboratoris de diagnòstic fitopatològic de les comunitats autònomes.

Ha sigut organitzat conjuntament pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, i l'IVIA, en el marc del conveni com a Laboratori Nacional de Referència del Ministeri per a la detecció d'aquest tipus de microorganismes causants de malalties greus en els cultius.

Els bacteris causants del HLB o greening dels cítrics causen la malaltia més greu d'aquest cultiu i són transmeses per dos vectors, Trioza erytreae i Diaphorina citri, dels quals el primer ja ha sigut identificat a Galícia i Portugal.

Les jornades de formació, que es desenvoluparan en el Laboratori de seguretat biològica de l'IVIA, estan orientades a l'adquisició pràctica de les tècniques d'extracció d'ADN de plantes contaminades mitjançant diferents procediments; la metodologia per a la detecció de l'agent patogen mitjançant PCR en temps real i convencional, l'anàlisi dels resultats i la seua confirmació, per a acabar amb la discussió i conclusions dels mateixos.

S'espera l'assistència de tècnics de 10 comunitats autònomes.

Amb aquesta formació, l'IVIA contribueix al fet que en totes les comunitats autònomes s'utilitzen les tècniques adequades i es contribuïsca en conjunt a la prevenció i control d'aquest bacteri i els seus vectors.

 
 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter