Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere El IVIA formará parte de la Comisión de Variedades Tradicionales

El IVIA formará parte de la Comisión de Variedades Tradicionales

La Comisión de Variedades Tradicionales es un órgano colegiado de la Conselleria de Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural en materia de uso y conservación de los recursos genéticos agrarios valencianos. Entre sus principales funciones, analizará las solicitudes, las evaluará y decidirá sobre la inscripción de las variedades tradicionales en el Catálogo de Recursos Fitogenéticos de interés valenciano, coordinará las entidades que trabajan en recursos fitogenéticos y elaborará metodologías de trabajo compartidas; también redactará informes y estudios a petición de la Conselleria y propondrá medidas de sensibilización de la sociedad para la conservación y uso sostenible del patrimonio fitogenético valenciano.  
 
Esta Comisión se enmarca en la aplicación del Plan de Acción de la Diversidad Cultivada, que tiene como objetivo promover la recuperación, la conservación, el uso, la divulgación y la valoración de las variedades hortícolas valencianas, mediante el cultivo en finca y su conocimiento por parte de los consumidores.
 
En representación del IVIA participa la Dra. Mª Ángeles Calatayud, del Centro de Citricultura y Producción Vegetal. La Comisión se presentará el próximo 4 de octubre en la sede de la Conselleria.   
 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter