Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere El IVIA informa sobre el manejo del agua en viticultura en la D.O. Utiel-Requena

El IVIA informa sobre el manejo del agua en viticultura en la D.O. Utiel-Requena

El próximo jueves 13 de julio, a las 12:30 h., en la sede del Consejo Regulador de la D.O. Utiel-Requena, el Dr. Luis Bonet, responsable del Servicio de Tecnología del Riego del IVIA, impartirá una conferencia informativa sobre "La Plataforma del IVIA para la toma de decisiones sobre riego".

Dicha conferencia tendrá lugar en el marco de la Jornada de Puertas Abiertas "Dos décadas de ensayos en la vid de la D.O. Utiel-Requena", organizada por el Grupo Cooperativo Cajamar, que tiene por objeto trasladar una serie de recomendaciones de cultivo dirigidas a los viticultores, fruto de dos décadas de ensayos en los viñedos de esta Denominación de Origen desde que, en 1996, se derogara la prohibición del riego del viñedo.

El ciclo de conferencias irá precedido de una visita de campo al viñedo Experimental finca "El Cerrito" de la Fundación Lucio Gil de Fagoaga, a la estación agroclimática del IVIA-STR y al cabezal de riego. Pueden realizar su inscripción a través del siguiente Formulario.

Programa Jornada Viticultura

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter