Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA informa sobre l'ús agronòmic dels llots de depuradora

L'IVIA informa sobre l'ús agronòmic dels llots de depuradora

El proper dijous, 30 de març, a les 9:00 h., en el Saló d'Actes de l'IVIA tindrà lloc una Jornada de Divulgació Tècnica sobre el "Ús agronòmic dels llots de depuradora".

Els llots de plantes depuradores d'aigües residuals (EDAR) són un residu orgànic àmpliament utilitzat en els nostres camps, a causa de la seua riquesa en nutrients tan importants com el nitrogen o el fòsfor. No obstant açò, els protocols administratius a seguir així com les millors pràctiques per al seu òptim maneig segons els cultius receptors no estan suficientment difosos en el sector. De la mateixa manera, i donat l'origen dels materials esmentats, existeixen certes reticències al seu ús per part de determinats col·lectius que en bona part es deuen a unes problemàtiques ja antigues o no ben compreses.

En aquesta jornada, en la qual participaran representants tant del col·lectiu científic de l'Administració com del sector de la depuració d'aigües i gestió dels llots resultants, es presentaran, des d'una perspectiva tècnica i pràctica, les principals línies generals de l'ús de llots de EDAR en agricultura i es discutirà en termes objectius i realistes quin és la problemàtica potencial associada a aquests materials. Des de les tres principals empreses que operen en la nostra Comunitat es discutiran els seus procediments de gestió així com la seua principal activitat de R+D.

Nota técnica uso de lodos de depuradora 


 


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter