Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA investiga què causa la taca negra de la xufa i com evitar-la

L'IVIA investiga què causa la taca negra de la xufa i com evitar-la

El passat dia 24 de setembre, amb motiu de la I Fira de la Xufa de València celebrada a Meliana, els investigadors de l'IVIA doctors Luis Galipienso i Ángeles Calatayud van participar en una jornada tècnica on es van exposar els resultats dels estudis de l'etiologia de la taca negra de la xufa mitjançant la seqüenciació massiva, per a la determinació de l'agent causal. També es van exposar els protocols per a l'obtenció de xufa sana. Tots dos estudis són el resultat de la col·laboració entre l'IVIA i la DO Xufa de València.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter