Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere El IVIA participa en la mesa redonda sobre seguridad alimentaria en la jornada "Alimentación 4.0: los retos del siglo XXI"

El IVIA participa en la mesa redonda sobre seguridad alimentaria en la jornada "Alimentación 4.0: los retos del siglo XXI"

El Director del IVIA, D. Enrique Moltó, participa en la mesa de debate sobre seguridad alimentaria en la jornada "Alimentación 4.0: los retos del siglo XXI". En ella expondrá las líneas de investigación del Instituto relacionadas con este ámbito y las perspectivas de futuro de la investigación agraria.

El IVIA, desde su creación, colabora con el sector productivo agrario valenciano para garantizar la seguridad alimentaria, tanto en el sentido del abastecimiento sostenible a la población como en el de producción de alimentos seguros para el consumidor y el medio ambiente.

Esta jornada se enmarca dentro del nombramiento de la ciudad de Valencia como Capital Mundial de la Alimentación Sostenible 2017 y, entre otros objetivos, intentará resaltar la importancia de una alimentación y una cadena agroalimentaria sostenibles, objetivos con los que la labor del IVIA se identifica plenamente.

La organización corre a cargo de la Asociación Valenciana de Consumidores y Usuarios (AVACU) y la Confederación de Consumidores y Usuarios (CECU), apoyada por la Asociación de Supermercados de la Comunidad Valencian (ASUCOVA). Colaboran la Generalitat Valenciana, el Ayuntamiento de Valencia y diversas entidades públicas y privadas.

El evento tendrá lugar el próximo 9 de junio y contará con representantes de diversos colectivos sociales (organizaciones de consumidores, productores agrarios, vecinales, de amas de casa, etc.), entidades científicas y representantes del Consell y de la administración de la Generalitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagen Jornada Alimentación 4.0

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter