Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA es vist de Roig Brillant: satisfacció i gratitud pel premi de la DO Kaki Ribera del Xúquer

L'IVIA es vist de Roig Brillant: satisfacció i gratitud pel premi de la DO Kaki Ribera del Xúquer

La Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer atorgà aquest any el seu premi anual a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries en el marc d'un esdeveniment que es celebrà el passat 10 d'octubre.

 

El treball conjunt de les cooperatives i productors de la Ribera i l'IVIA ha fet possible transformar un cultiu pràcticament marginal en una producció que aporta rendes a agricultors, comerç, i serveis i indústries associats. Els agricultors i els investigadors s'han aliat per a anar abordant de forma integral els reptes que han anat apareixent relacionats amb el material varietal, la millora de l'abonat i del reg, la prevenció i control de plagues i malalties i l'aplicació de tecnologia de postcollita.

El treball multidisciplinari, amb la intervenció de diversos equips d'investigadors de l'IVIA juntament amb els professionals del sector, i el suport de la DO i els seus productors, ha sigut fonamental en l'èxit d'aquest cultiu. A més, la DO Kaki Ribera del Xúquer, en la seua aposta per la ciència i la innovació, ha demostrat que saber esperar durant els llargs temps que a voltes requereixen la recerca i l'experimentació, dóna els seus fruits, en aquest cas literalment.

L'IVIA agraeix cordialment aquest guardó, que no fa més que incentivar encara més la dedicació i l'esforç dels seus investigadors per a millorar la productivitat del cultiu, la sostenibilitat ambiental i l'ampliació de la campanya comercial, entre altres claus per al futur del sector.

 

 

 

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter