L'IVIA es vist de Roig Brillant: satisfacció i gratitud pel premi de la DO Kaki Ribera del Xúquer - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere L'IVIA es vist de Roig Brillant: satisfacció i gratitud pel premi de la DO Kaki Ribera del Xúquer
L'IVIA es vist de Roig Brillant: satisfacció i gratitud pel premi de la DO Kaki Ribera del Xúquer
La Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer atorgà aquest any el seu premi anual a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries en el marc d'un esdeveniment que es celebrà el passat 10 d'octubre.
El treball conjunt de les cooperatives i productors de la Ribera i l'IVIA ha fet possible transformar un cultiu pràcticament marginal en una producció que aporta rendes a agricultors, comerç, i serveis i indústries associats. Els agricultors i els investigadors s'han aliat per a anar abordant de forma integral els reptes que han anat apareixent relacionats amb el material varietal, la millora de l'abonat i del reg, la prevenció i control de plagues i malalties i l'aplicació de tecnologia de postcollita.
El treball multidisciplinari, amb la intervenció de diversos equips d'investigadors de l'IVIA juntament amb els professionals del sector, i el suport de la DO i els seus productors, ha sigut fonamental en l'èxit d'aquest cultiu. A més, la DO Kaki Ribera del Xúquer, en la seua aposta per la ciència i la innovació, ha demostrat que saber esperar durant els llargs temps que a voltes requereixen la recerca i l'experimentació, dóna els seus fruits, en aquest cas literalment.
L'IVIA agraeix cordialment aquest guardó, que no fa més que incentivar encara més la dedicació i l'esforç dels seus investigadors per a millorar la productivitat del cultiu, la sostenibilitat ambiental i l'ampliació de la campanya comercial, entre altres claus per al futur del sector.