Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA i el projecte europeu FERTINNOWA

L'IVIA i el projecte europeu FERTINNOWA

L'IVIA i el projecte europeu FERTINNOWA

 Una xarxa europea per a compartir les innovacions en gestió del reg i la fertirrigació.

 

L'IVIA lidera a la Comunitat Valenciana el projecte europeu FERTINNOWA l'execució del qual començarà el pròxim mes de gener. Es tracta d'una xarxa d'innovació i transferència en matèria de reg i fertirrigació finançada al 100 per cent per l'instrument de la UE Horitzó 2020.
Assolit per una duríssima concurrència competitiva (12-14% de taxa d'èxit), el projecte s'emmarca en el pilar de Reptes de la Societat i, en concret, en el Repte de "Canvi Climàtic, Medi ambient, Eficiència dels recursos i Matèries primeres", i correspon a la convocatòria "Innovació en matèria d'aigua: impulsant el seu valor a Europa. 2014-2015". La proposta es va presentar al tema "Solucions per a la gestió de l'aigua en el sector agrícola, xarxes temàtiques (WATER-4b-2015"). El seu objectiu és posar a punt una xarxa europea col·laborativa de coneixement científic, resultats i innovacions realitzades en els últims anys en matèria de tecnologies i pràctiques innovadores de reg i fertirrigació en cultius hortofrutícoles.

FERTINNOWA va a permetre identificar les tecnologies més eficients en l'ús de l'aigua i els nutrients, provar-les i transferir-les als socis de la xarxa i als productors i regants. Al mateix temps, es contribueix així a la protecció i conservació dels recursos hídrics de la UE, en aplicar les Directives Marc de l'Aigua (2000/60/CE) i de Contaminació per nitrats (91/676/CEE).

La xarxa està formada per 23 entitats de 10 països. L'espanyola és la participació més nombrosa amb sis socis, entre els quals es compta amb centres de recerca (IVIA, IFAPA, CICYTEX, INTIA), universitats (Universitat d'Almeria), i la Fundació Cajamar.

La participació de l'IVIA és multidisciplinar, amb investigadors del Centre de Citricultura i Producció Vegetal (Dra. Dolors Roca) i del Centre d'Agricultura Sostenible (Dr. José Miguel de Paz), així com el Cap del Servei de Tecnologia del Reg, Luis Bonet.

Una de les claus de l'èxit ha sigut l'interès mostrat pel sector productor i els regants de la Comunitat Valenciana, que han expressat el seu suport. És el cas de ASFPLANT (Associació de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana) Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, SURINVER Hortofrutícola Soc. Cooperativa, Cooperativa Agrícola de Villena, i les empreses PUECH i Projar. El projecte estarà obert, durant el seu desenvolupament, a la participació d'altres empreses, cooperatives etc. interessades.

El projecte, que començarà a l'inici de l'any 2016 i que es desenvoluparà durant 36 mesos, té un pressupost total de tres milions d'euros.

Més informació (presentació projecte en anglès)

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter