Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere El Laboratorio de bacteriología del IVIA forma a los técnicos de las Comunidades Autónomas en la detección de Xylella fastidiosa

El Laboratorio de bacteriología del IVIA forma a los técnicos de las Comunidades Autónomas en la detección de Xylella fastidiosa

El Laboratorio de Bacteriología del IVIA es Laboratorio Nacional de Referencia de Bacterias Fitopatógenas por acuerdo con el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente (MAPAMA). Los próximos días 11 y 12 de mayo nuestro personal, dirigido por la Dra. Ester Marco, desarrollará un curso teórico-práctico sobre detección de Xylella fastidiosa en material vegetal, dirigido a los Laboratorios de Diagnóstico Fitopatológico de todas las Comunidades Autónomas.

X. fastidiosa es una bacteria que vive en el xilema de la planta y se sabe que puede afectar a más de 350 especies de frutales y ornamentales. Su presencia en Europa fue detectada en Italia en 2013 y ha arrasado miles de olivos en la región de Apulia. Posteriormente se ha encontrado en Francia y Alemania y, en 2016, en las Baleares, lo que genera una fuerte alarma entre nuestros productores de olivo, cítricos, frutales y vid.

El curso se organiza a petición del MAPAMA y cuenta con su colaboración. Su objetivo es proporcionar a los técnicos de los diferentes laboratorios españoles la información necesaria para reconocer los síntomas de las enfermedades que causa X. fastidiosa, procesar adecuadamente el material vegetal sospechoso y utilizar las técnicas y protocolos de detección más sensibles de los que se dispone actualmente. Está prevista la asistencia de 24 técnicos, procedentes de las diecisiete comunidades autónomas.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter