Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'ús de cobertes vegetals basades en gramínies en clementins milloren la lluita biològica contra el pugó

L'ús de cobertes vegetals basades en gramínies en clementins milloren la lluita biològica contra el pugó

Investigadors de l'IVIA (Francesc Gómez-Marco, Alberto Urbaneja i Alejandro Tena) han publicat en la prestigiosa revista científica "Basic and Applied Ecology" un article titolat "A sown grass cover enriched with wild forb plants improves the biological control aphids in citrus". 

A través de les seues investigacions han demostrat que l'ús de cobertes vegetals basades en gramínies millora el control biològic del pugó Aphis spiraecolra en clementins. Els seus resultats mostren que les cobertes vegetals serveixen de Sus resultados muestran que las cubiertas vegetales sirven de reservori per als depredadors i parasitòids dels pugons en hivern i començament de la primavera.

Enllaç a l'article complet:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1439179115001437

Imatge:

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter