Important participació de l'IVIA en el Congrés Internacional de Citricultura: la millora genètica i la malaltia huanglongbing, temes estrela - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Important participació de l'IVIA en el Congrés Internacional de Citricultura: la millora genètica i la malaltia huanglongbing, temes estrela
Important participació de l'IVIA en el Congrés Internacional de Citricultura: la millora genètica i la malaltia huanglongbing, temes estrela
Un prestigiós grup d'investigadors de l'IVIA ha participat activament en el XIII Congrés Internacional de Citricultura celebrat a Brasil els passats 18 al 23 de setembre, el lema del qual, en aquesta edició, ha sigut "Citricultura sostenible: el paper del coneixement aplicat" i que constitueix el major forum mundial per a l'intercanvi dels últims avanços en aquest camp.
De l'IVIA, destacà la Dra. Mª Ángeles Forner, invitada al Congrés per a presentar la ponència titulada "El programa de millora genètica de cítrics de l'IVIA" en el marc del Taller de Treball "Gestió de la citricultura moderna: selecció de patrons"; aquesta experta també moderà la sessió "Varietats d'empelts i patrons". El Dr. Manuel Talón, per la seua banda, presentà la comunicació oral "Origen i domesticació dels cítrics: un paradigma evolutiu del gènere Citrus" i el Dr. Pablo Aleza parlà de "Desenvolupament d'una metodologia per a l'evaluació primerenca de la qualitat de la fruita en programes de millora genètica de cítrics". Així mateix, els doctors Terol, i Guerri i la doctora Vives presentaren diversos posters.
Aquest Congrés que es celebra cada quatre anys, tindrà la seua propera edició en 2020 a Turquia.
Resum de la ponència de la Dra. Forner, en el següent enllaç