Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Importantes avances para el control biológico de plagas: el IVIA informa sobre la capacidad de las plantas para generar respuestas defensivas

Importantes avances para el control biológico de plagas: el IVIA informa sobre la capacidad de las plantas para generar respuestas defensivas

La Unidad Asociada de Entomología Agrícola del IVIA y la Universitat Jaume I de Castelló en colaboración con el IBMCP CSIC han descrito por primera vez cómo el comportamiento fitófago del depredador Orius laevigatus induce respuestas defensivas en el cultivo del pimiento. 

La respuesta de la planta a la fitofagia de O. laevigatus aumenta la emisión de volátiles de plantas (HIPVs) que modula el comportamiento de plagas clave como son la mosca blanca Bemisia tabaci y el trips Frankliniella occidentalis. Estos resultados muestran que la efectividad de O. laevigatus como agente de control biológico en el cultivo del pimiento se debe no sólo a su papel depredador, sino también a su capacidad para inducir respuestas defensivas de las plantas. 

Este novedoso resultado podría explicar la gran eficacia y éxito alcanzado por los programas de gestión de plagas basados en la liberación y conservación de este depredador. Estos resultados han sido publicados por la prestigiosa revista científica Journal of Pest Science y los autores del trabajo han sido Sarra Bouagga y Alberto Urbaneja del IVIA, Jose L. Rambla y Antonio Granell del IBMCP y Meritxell Pérez-Hedo de la UJI.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter